محیط زیست

کاهش نقاط تجمع زباله در تهران به ۵۰ هزار نقطه

معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه در گذشته ۲ میلیون نقطه محل تجمع زباله در تهران وجود داشته است، گفت: این نقاط در حال حاضر به ۵۰ هزار نقطه رسیده و امیدواریم در برنامه‌ای که داریم این نقاط را به ۱۰ هزار نقطه کاهش دهیم.

جلال بهرامی در نشست خبری روز دوشنبه با تاکید بر نقش رسانه‌ها در همکاری با معاونت خدمات شهری اظهار کرد: رسانه‌ها در حاکمیت برای عنوان‌های مختلفی به کار گرفته می‌شوند زمانی که نگاهی اجمالی به رسانه‌ها در کشورهای مختلف داشته باشیم مشاهده می‌کنیم که روی رسانه‌ها هزینه‌های بسیاری می‌شود و به آن اهمیت می‌دهند برخی از این اقدام تعجب می‌کنند و آن را با نگاهی سیاسی نوعی استثمار تعریف می‌کنند اما نگاه دیگری نیز وجود دارد که رسانه را کاهش دهنده هزینه حاکمیت و مردم می‌دانند.

وی اضافه کرد: در کشورهایی که امپراطوری‌های رسانه‌ای وجود دارد هزینه مردم کاهش پیدا کرده که در این حوزه می‌توان به موضوع سیل و کرونا به عنوان مثالی اشاره کرد که در این حوادث رسانه‌ها تلاش داشتند هزینه مادی و روانی خسارت را کاهش دهند. ما تا زمانی که در معاونت خدمات شهری مسئولیت بر عهده داریم از شما می‌خواهیم که هزینه زندگی مردم را کاهش دهید. نباید به گونه‌ای برخورد شود که به عنوان مثال نشان دهیم وظیفه مردم ریختن زباله و وظیفه شهرداری جمع کردن آن در سطح شهر است.

بهرامی ادامه داد: در هر شبانه‌روز در حوزه رفت و روب تهران ۱۴ هزار نفر نیرو مشغول فعالیت هستند، در حالی که این شهر با این وسعت و فرهنگ موجود در میان مردم تعداد بسیار زیادی به کار گرفته شده است. بی‌تردید هنگامی که مسئولین جابه‌جا می‌شوند نباید اقدام‌های گذشته را صفر کنیم و به مسئول جدید بگوییم برای مشکلات موجود چه اقداماتی را می‌خواهید انجام دهید. بی‌تردید من نه به دنبال جمع کردن تیم هستم و نه جابه‌جایی‌های سیاسی انجام می‌دهم بلکه تلاش می‌کنم دست به دست هم دهیم تا خدماتی مناسب به مردم ارائه شود.

معاون خدمات شهری شهر تهران با اشاره به کاهش نقاط زباله‌گیر پایتخت به ۵۰ هزار نقطه در شهر تهران گفت: ما در برنامه داریم این نقاط را به ۱۰ هزار نقطه کاهش دهیم متاسفانه در حال حاضر در برخی محلات تهران روزانه سه بار تخلیه زباله انجام می‌شود. برهمین اساس باید از ظرفیت رسانه‌ها برای آموزش بهره‌ بگیریم هر طرحی که ساماندهی کنیم قطعا در حوزه زباله‌گردها موثر نخواهد بود چرا که باید بگوییم علت زباله‌گردی چیست قسمت عمده آن به ما برمی‌گردد که شیوه جمع‌آوری پسماند را باید تغییر دهیم.

وی اضافه کرد: قطعا این موضوع با راه‌اندازی ایستگاه‌های میانی زباله یعنی MRF ها محقق خواهد شد و باید کمک کنیم تفکیک از مبدا اتفاق بیفتد. هر یک از ما به عنوان شهروندان این شهر باید بدانیم وظیفه داریم در خانه خود زباله‌ها را تفکیک کنیم و اگر این کار انجام نشد قطعا شاهد صحنه‌های زشت زباله‌گردی در خیابان‌ها خواهیم بود. کسی که روزی سه بار زباله‌های خود را تخلیه می‌کند و بیرون می‌ریزد فرصتی برای حضور زباله‌گرد فراهم می‌کند. برخی از مردم از این افراد حمایت اجتماعی می‌کنند در حالی که واقعا پول این کار به جیب آنها نمی‌رود.  

وی در ادامه اظهار کرد: وقتی در شهر آبگرفتگی رخ می‌دهد مردم باید بدانند از دو ماه گذشته لایروبی‌ها انجام شده اما در رسانه‌های خارجی در زمان بروز چنین مشکلات جوی موضوع با عنوان بارش بی‌سابقه مطرح می‌شود تا بدین ترتیب بگویند شهر آماده بوده اما میزان بارش‌ها بی‌سابقه بوده است قطعا عیب‌ها نباید پوشیده شود اما باید بدانیم امنیت شهروندان نباید از بین برود. من برای خادمی آمده‌ام و نمی‌خواهم برای خود تیم سیاسی جمع کنم.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران بار دیگر با تاکید بر نقش مردم در موضوع مدیریت پسماند گفت: بی‌تردید اگر مردم نظم در پسماند را مورد توجه قرار دهند تا ۶۰ درصد زباله‌گردی‌ها از بین می‌رود. بی‌تردید در کشور جمهوری اسلامی مسئولین و مردم از هم جدا نیستند. من از رسانه‌ها می‌خواهم که این دو را تفکیک نکنند مردم و مسئولین باهم هستند اگر مشکلی مشاهده می‌کنیم باید کمک کنیم تا همه نسبت به رفع آن اقدام کنیم. بی‌تردید رسانه‌ها باید رسالت خود را انجام دهند تا معضل و مشکلات حل و فصل شود. باید به اندازه مقدورات خود از یکدیگر کمک بگیریم تا مشکلات را حل کنیم.

بهرامی اضافه کرد: حتما رسانه‌ها باید اجرای طرح جامع پسماند را رصد کنند. ما امیدوارانه کار را آغاز کرده‌ایم و دست کمک به سمت رسانه‌ها دراز کرده‌ایم تا همراه هم بتوانیم مشکلات را حل کنیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به جمعیت ۹ میلیونی تهران در شب گفت: تقریبا کمی کمتر از ۵۰ درصد از این جمعیت روزانه به صورت سیار وارد تهران می‌شوند و هیچ محلی هم برای این جمعیت وجود ندارد که بتوانیم با آنها ارتباط بگیریم. به این ترتیب خدمات ۵۰ درصدی را باید به این جمعیت سیار ارائه کنیم این در حالی است که در شب برخی از محلات ما خالی از سکنه هستند و فقط در روز در محل‌های اداری این جمعیت حضور دارند لذا بر مبنای این نگاه باید زیرساخت‌ها برای تهران تعریف شود بر مبنای وضعیت فعلی اختیارات و توانمندی‌های ما فاصله زیادی دارند که باید نسبت به حل این موضوع گام برداریم.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران تاکید کرد: در تهران روزگاری بیش از دو میلیون نقطه محل تجمع زباله وجود داشت که امروز به ۵۰ هزار نقطه رسیده و امیدواریم این نقطه‌های تجمع زباله در برنامه‌ای که داریم به ۱۰ هزار نقطه کاهش پیدا کند. در این حوزه رسانه‌ها باید مطالبه‌گر باشند./ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا