محیط زیست در صنعت و معدن

تبدیل نخاله های ساختمانی به کفپوش خیابانی

روزانه سه هزار و ۳۰۰ تن از نخاله و پسماند ساختمانی تولید شده در تهران در راستای اجرای طرح کاپ (کاهش پسماند) و حفظ محیط زیست به شن و ماسه تبدیل می شود تا برای کفسازی، آسفالت و پیاده روسازی معابر مورد استفاده قرار گیرد.

صدرالدین علی پور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه پسماند‌های ساختمانی و عمرانی از سال‌ها پیش یکی از پسماند‌های پردردسر شهری محسوب می‌شوند، گفت: در شهر تهران روزانه حدود ۵۰ هزار تن پسماند ساختمانی و عمرانی تولید می‌شود که این حجم با رونق ساخت و ساز مسکن در برخی از فصول، افزایش می‌یابد. از این رو، مدیریت ضایعات ساختمانی، یکی از راه‌های مؤثر در حل معضلات زیست محیطی و اقتصادی مربوط به موضوع پسماند است.

او افزود: سازمان مدیریت پسماند تلاش می‌کند با برنامه‌ریزی برای ایجاد کارخانه‌های تبدیل ضایعات و نخاله‌های ساختمانی به محصولاتی همچون شن، بلوک، جدول، نیوجرسی و کف پوش، نه تنها نگرانی‌های محیط‌زیستی در این زمینه را کاهش دهد، بلکه با بازگشت دوباره این محصولات تولیدی به شهر و استفاده مجدد از آن ها، چرخه بازیافت را تکمیل کند.

علیپور در ادامه با اشاره به اینکه پسماند‌های ساختمانی، پس از جمع‌آوری برای تبدیل به ماسه، قلوه سنگ، شن و خاک‌های باغچه‌ای به کارخانه منتقل می‌شوند تا در امور مربوط به باغبانی و زراعی و پرکردن گودال‌ها و آسفالت‌ها استفاده شوند، گفت: پسماند‌های ساختمانی و عمرانی که پیش از این یکی از پسماند‌های پردردسر شهری محسوب می‌شدند، از این پس بازیافت و به محصولاتی همچون بلوک، جدول، نیوجرسی و کف پوش تبدیل شده و باعث ایجاد درآمد خواهند شد.

این مقام مسئول بازیافت مصالح ساختمانی را عامل مهمی در راستای حفظ منابع دانست و تاکید کرد: طرح کاپ (کاهش پسماند) به همه بخش‌های مدیریت پسماند تعلق دارد؛ طرحی که اجرای آن در کنار پیامد‌های زیست محیطی و بهداشتی، به نفع اقتصاد کشور نیز خواهدبود./امتدادنیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا